Bellen tegen Alzheimer

BejaardeGSM

BejaardeGSMBellen tegen Alzheimer

Na eerdere horrorstories en tegenstrijdige berichten over de effecten van (GSM)straling (zie de eerdere berichtgeving op deze site bijvoorbeeld hier , hier, hier en hier ), nu ineens wat positiever nieuws over het gebruik van mobiele telefoons.

 

Bellen met een mobiele telefoon zou wel eens kunnen helpen tegen de ziekte van Alzheimer. Onderzoek bij muizen heeft aangetoond dat de effecten van dementie kunnen worden stopgezet, of soms zelfs teruggedraaid, door blootstelling aan straling van een telefoon.

De wetenschappers zijn zeker over de resultaten, maar hoe die precies tot stand komen, is nog niet duidelijk. Ze gaan de komende tijd experimenteren met verschillende stralingsniveaus, in de hoop zo te ontdekken hoe de effecten van Alzheimer precies worden tegengewerkt door de telefoonstraling.

Een woordvoerder van de Amerikaanse Alzheimerstichting adviseert dan ook om niet 24 uur per dag, zeven dagen per week mobiel te gaan bellen: "We weten nog niets over de effecten op de lange termijn en bovendien levert dat torenhoge rekeningen op."