CSS maakt programma voor ICOM

icom 7600

icom 7600CSS maakt programma voor ICOM

Creative Services Software heeft vandaag aangekondigd dat amateurs nu de Digital Desktop Soundcard software voor Icom radio's kunnen bestellen. Dit programma maakt gebruik van de ingebouwde geluidskaart en de CI-V interface via de USB poort aan de achterzijde van de IC-7200 en IC-7600.

 

Omdat deze radio's het TX/RX commando ondersteunen via de CI-V interface, is er maar één kabel nodig voor digitale modes: de USB kabel. Andere Icoms die het TX/RX commando ondersteunen hebben alleen een verbinding met de geluidskaart nodig, en die Icoms die geen geluidskaart hebben en de TX/RX commando's niet ondersteunen kunnen nog steeds via het programma bestuurd worden, maar dan met een interface naar de computer.

De Icom radio's die TX/RX en geluidskaart in de radio zelf ondersteunen, zijn:

IC-7200 em IC-7600.

Icom radio's die het TX/RX commando ondersteunen maar een externe geluidskaart nodig hebben, zijn:

IC-703, IC-746 (origineel), IC-746 Pro, IC-756 Pro, IC-756 Pro II, IC-756 Pro III, IC-7000, IC-7700 en de IC-7800.

Het programma ondersteunt RTTY, PSK-31 en SSTV en het ligt in de bedoeling in een toekomstige versie Winmor te gaan ondersteunen. Andere mode's zullen toegevoegd worden via de snap-in dll techniek, die ontwikkeld is door Erik Gawtry, KC0WWC, van Timewave Technology. Deze open source interface stelt iedereen in staat om gewoon het modem-deel van een digitale mode aan te maken door de DLL in de folder van het programma te plaatsen en daarna verschijnt de mode in de drop down lijst.

Directeur van CSS, Rick Ruhl, W4PC, zei, “Tijdens de Orlando Hamcation kwamen we erachter dat alleen CSS de TX/RX commando's in de Icom radio's ondersteunt. CSS besloot toen om een Digital Desktop voor de Icom radio's op de markt te brengen." Hoewel je geen ARQ modes zoals Pactor, Amtor of G-Tor kunt gebruiken zonder TNC, zijn de radio's prima te gebruiken met niet-ARQ modes.

Je kunt nu voor een pre-order prijs van $34.95 bestellen bij CSS' online store op http://www.cssincorp.com , en dat is een besparing van $5 op de retail prijs van $39.95. Zodra de software definitief vrijgegeven wordt, krijgen degenen die de voorlopige versie gekocht hebben de mogelijkheid de definitieve versie te downloaden of deze per CD geleverd te krijgen – of beide.

Icom website http://www.icomamerica.com

Timewave Technology website http://www.timewave.com

Creative Services Software website http://www.cssincorp.com