Amateurs helpen bij nieuwe Chevy antenne

Camaro

CamaroVoor dingen die echt moeten werken heb je gewoon een radio amateur nodig. De 2011 Chevy Camaro Convertible is voorzien van de nieuwste AM/FM antenne technieken, met dank aan haar fans en een radio amateur.

 

Fans van de nieuwe Camaro roerden zich nadat foto's van het nieuwe model uitgelekt waren en er een AM/FM spriet antenne op de achterbak te zien was.

Chevy wendde zich tot radio amateur en antenne expert Don Hibbard met het verzoek de antenne voor de auto opnieuw te ontwerpen. Hibbard en zijn collega Gregg Kittinger stonden voor de uitdaging de AM/FM antenne te verbergen zonder in te boeten op de radio ontvangst.

"We waren er niet zeker van dat het mogelijk zou zijn," zei Kittinger. "Tegenwoordig worden antennes verstopt in de achterruit van een voertuig, maar met een inklapbaar soft-top dak is dat geen optie."

Het resultaat was een innovatieve manier om de antenne in de achterspoiler te verbergen.

Camaro Convertible 

"Waar andere automakers dat eveneens geprobeerd hebben en faalden, had Chevy succes," zei Hibbard. "We hopen dat we verder kunnen bouwen op de ervaringen die we met de Camaro Convertible hebben opgedaan, en dat we dat toe kunnen passen in toekomstige automobiel ontwerpen."

Hibbard bespreekt de onorthodoxe plaatsing van de antenne en een aantal technische uitdagingen waar ze tegenaan zijn gelopen in deze video .