Gevangenis blokkeert telefoongesprekken

jail

jailBestuurders van de Parchman gevangenis in het Amerikaanse Mississippi zeggen dat een nieuw systeem om mobiele telefoons van gevangenen te blokkeren zo goed werkt, dat het nu ook ingevoerd gaat worden in andere staatsgevangenissen.

 

Bestuurslid Christopher Epps vertelde aan de krant The Clarion-Ledger dat sinds de invoering van deze nieuwe techniek in augustus meer dan 600.000 verboden SMS-jes en telefoongesprekken vanuit de gevangenis geblokkeerd zijn.
 
In de herfst van 2010 liet het state Department of Corrections weten dat het een contract getekend had met haar telecom leverancier waarbij een proef genomen werd met het onbruikbaar maken van illegale mobiele telefoons die gebruikt worden door gevangenen in de Parchman gevangenis. Epps zegt dat het systeem gesprekken blokkeert in bepaalde gedefinieerde gebieden maar wel noodoproepen en speciaal toegestane nummers doorlaat.

Volgens de bestuurders zijn sinds 2007 meer dan 8700 mobiele telefoons in beslag genomen in gevangenissen en huizen van bewaring in Mississippi. Volgens Epps worden deze telefoons gebruikt om ontsnappingen te plannen of om smokkelwaar binnen de gevangenismuren te krijgen. In mei gaat het systeem ook geïnstalleerd worden in de Central Mississippi Correctional Facility en het South Mississippi Correctional Institution.