De morse-aantekening – Slot.

cw key

cw keyHet blijft maar rommelen over het wel/niet verkrijgbaar zijn van de morse aantekening op je zendmachtiging. Afgelopen zaterdag ontving ik een mail van Vincent PA3VIN die meldde dat het toch niet mogelijk zou zijn om de aantekening te verkrijgen. Dus ging ik weer op onderzoek.

 

Vincent meldde met het BIPT (Belgische AT) gebeld te hebben over het aanvragen van Harec certificaat. Volgens Vincent krijg je dat alleen in Belgie als je ingezetene bent van Belgie. En daarmee zou de route weer dood lopen.

Op mijn eerdere berichten reageerde echter ook OM Gust, ON7GZ, voorzitter van de Belgische amateurvereniging VRA . Dus schreef ik Gust aan met de vraag hoe het nou precies zat. En inmiddels heb ik zijn antwoord:


Hallo Frank,
 
De informatie is foutief. Als Nederlander kan je een examen Morse in Belgie doen en een attest van ons BIPT krijgen wanneer je geslaagd bent.  De rest, daarna is (uiteraard) aan jullie en jullie AT.
 
Voor meer informatie (wij hebben dat in het verleden trouwens al gedaan!) verwijs ik je graag naar onze zustervereniging in Nederland, de VRZA, met wie wij daarover een samenwerkingsakkoord hebben.
 
Beste 73
Gust
ON7GZ

Het bericht ging met een CC naar pa1grvrza.nl">PA1GR Gerard van Oosten ,  pa3akfvrza.nl">PA3AKF Karel Spaas en pg9wvrza.nl">PG9W Wim Visch , allen van de VRZA. De conclusie is dus dat het wel degelijk mogelijk is om via de Belgiëroute alsnog een morse-aantekening op je machtiging te krijgen is. Neem anders bij vragen contact op met genoemde amateurs als je de aantekening wilt hebben. Case closed…