Heathkit toch weer in amateurkits

heathkit

heathkitHeathkit Educational Systems hoopt tegen het eind van 2011 weer de Amateur Radio markt op te gaan. Afgelopen augustus kondigde Heathkit aan dat men weer wilde beginnen met de productie van bouwpakketten, en vroeg om suggesties. De respons van Amateur Radio operators heeft Heathkit doen besluiten om weer diverse amateur radio producten te gaan ontwikkelen.

 

 

Ernie Wake, de directeur verkoop van Heathkit, vertelde aan de ARRL:

“Toen we ongeveer een maand geleden op onze website aankondigden dat we weer met bouwpakketten gingen beginnen, hadden we niet de intentie om weer de radio amateur markt op te gaan. Maar de reacties waren overweldigend, opwindend en beangstigend. Het beangstigende was dat de merknaam zo ontzettend veel loyaliteit oproept dat we de mensen die zulke warme herinneringen hebben, niet teleur willen stellen.

We werken nu aan de ontwikkeling van een aantal Amateur Radio kits. In het begin zal de nieuwe reeks bouwpakketten bestaan uit een paar ‘accessoires’ zoals bouwpakketten voor een Dual Wattmeter, Antennetuners en de Cantenna. Zodra we onze draai gevonden hebben denk ik dat we een QRP ontvanger gaan ontwikkelen. We gaan ons niet overhaasten alleen om maar weer de markt op te gaan. We willen een nieuwe reeks bouwpakketten ontwikkelen in de traditie van Heathkit. Ik hoop dat we eind van het jaar één of twee kits klaar hebben.”

Volg de ontwikkelingen op de website van Heathkit.