Delfi-N3XT Amateur Satelliet

Delfi C3

delfi-C3Na de succesvolle lancering van Delfi-C3 (DO-64) heeft het Nederlandse team nu plannen om een nieuwe amateurradio satelliet te lanceren, de Delfi-N3XT. Deze satelliet moet in september 2012 het luchtruim kiezen.

 

 

De satelliet zal gelanceerd worden met een DNEPR raket en is voorzien van een 435/145 MHz lineaire transponder voor SSB/CW communicatie plus een 2400 MHz telemetrie baken.

Daarnaast zal Delfi-N3XT twee payloads aan boord hebben: een micro-propulsie systeem met de naam T3µPS dat ontwikkeld is door TNO in samenwerking met de TU Delft en de Universiteit van Twente, en een zeer efficiënt transceiver platform met de naam ITRX dat in omloop te configureren is, ontwikkeld door ISIS BV in samenwerking met TU Delft en SystematIC BV.

Delfi-N3XT zal tevens experimenten aan boord uitvoeren met gehydrateerde amorfe silicium zonnepanelen, gemaakt door het micro-electronica instituut DIMES van de TU Delft, en er worden proeven gedaan met een experimentele very low frequency (VLF) ontvanger in de aanloop naar het OLFAR programma.

Filmpje over Delfi-N3XT:

 

 

Zie ook de site van de TU Delft over de Delfi-N3XT missie.