Online DXCC aanvraag beschikbaar

dxcc-logo

dxcc-logoVanaf heden is de nieuwe Online DXCC tool van de ARRL beschikbaar voor het aanvragen, waarbij amateurs de gegevens in digitale vorm aan kunnen leveren in plaats van de papieren QSL kaarten voor het aanvragen van het DXCC award.

 

 

 

Het aanvragen van het DXCC award door middel van Online DXCC is makkelijker dan de papieren aanvraag, waardoor zowel tijd als geld bespaard wordt.

Met behulp van de Online DXCC Applicatie kan de gebruiker aangeven welke kaarten hij of zij wil laten controleren door een kaart-controleur. De data wordt ingetyped in een formulier (dat op elk moment opgeslagen en teruggehaald kan worden tot het definitief verzonden wordt) en vervolgens een DXCC aanvraag indienen.

Als de aanvraag gereed is. kan de aanvrager de lijst printen en de lijst plus kaarten (die in de volgorde moeten liggen zoals ze op de lijst staan) meenemen naar een kaartcontroleur, eventueel wat veranderingen aanbrengen en vervolgens naar het hoofdkantoor van de ARRL sturen. De rol van de kaartcontroleur blijft hetzelfde, behalve dat hij of zij geen geld meer hoeft te innen omdat nu online betaald kan worden.

Zodra het formulier ingediend is, kunnen DXCC medewerkers bij het bestand dat de aanvrager heeft ingediend, vervolgens eventuele veranderingen aanbrengen zoals aangegeven door de kaartcontroleur en de aanvraag dan verder verwerken.

De kosten voor een Online DXCC aanvraag zullen de helft zijn van die van de traditionele papieren QSL aanvraag die naar het ARRL hoofdkantoor gestuurd moest worden.

Hou in het achterhoofd dat QSL kaarten nog steeds gecontroleerd moeten worden als je de Online DXCC aanvraag gebruikt, hetzij door een DXCC kaartcontroleur, hetzij door het opsturen van de kaarten naar het ARRL hoofdkantoor ter controle.

Elke radio amateur in de wereld — ARRL lid of niet — kan de Online DXCC aanvraag gebruiken.