Oorzaak brand Vodafone niet meer te achterhalen

brand

brandDe oorzaak van de grote brand die begin april een netwerkcentrum van Vodafone in Rotterdam in de as legde en waardoor ruim een miljoen klanten in de regio dagenlang niet konden bellen en sms'en, zal nooit meer worden opgehelderd. Dat concluderen de Rotterdamse brandweer en de politie na uitgebreid onderzoek. De brand was zo hevig dat eventuele sporen zijn vernietigd.

 

 

Het gebouw van Vodafone maakte onderdeel uit van een bedrijvencomplex aan de Cairostraat. Het vuur ontstond in een naastgelegen pand en sloeg over naar dat van de telecomaanbieder. Vaststaat dat er voorafgaand aan de brand niet is ingebroken in het gebouw. Ook zijn er geen bewijzen gevonden van brandstichting.

Volgens de brandweer Rotterdam-Rijnmond is wel gebleken dat de gebruikers van het bedrijfsverzamelgebouw slecht waren voorbereid op een eventuele brand. Zo was er onvoldoende nagedacht over de gevolgen die dat kon hebben en waren er geen maatregelen genomen om te voorkomen dat het vuur kon overslaan. Verder was de blusvoorziening in de directe omgeving niet optimaal, waardoor de brandweer niet snel genoeg kon optreden.

Vodafone zegt geleerd te hebben van de brand. De telecomaanbieder gaat zorgen dat klanten voortaan altijd nog via internet kunnen bellen als het eigen netwerk er door een calamiteit uitligt.