TEN-TEC introduceert open-source transceiver

506 front

506 frontTEN-TEC heeft een nieuwe QRP transceiver geïntroduceerd die gebaseerd is op een geheel nieuw platform, afwijkend van alle andere modellen die ze in productie hebben: een QRP radio, gebouwd op de chipKIT™ Uno32™ (Arduino-gebaseerde software) en uitgebracht onder de naam Model 506 Rebel.

 

 

Met Open Source wordt bedoeld dat iedereen de set kan programmeren. Er zit standaard al software in waarmee je de set kunt bedienen, en alle andere functies die je zou willen kan je zelf schrijven.

Uiteraard is er al een hele gebruikersgroep, kan je de software van anderen downloaden om te proberen en heb je de boel écht gesloopt, dan kan je de standaard software weer terugflashen.

De mogelijkheden van de set zijn vooralsnog beperkt: de set kent alleen CW, en kan uitkomen op 40m of 20m, te selecteren met een jumper binnen in de set. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend. Het is voor te stellen dat dit het begin is van een nieuwe ontwikkeling binnen amateurradio: je krijgt een basisset en wat je er in wil hebben, programmeer je zelf maar. Een leuke ontwikkeling.

Voor meer informatie, kijk HIER .