Engeland stelt SSB op 27MHz voor

bakkie

bakkieIn juni 2011 publiceerde de Europese unie een besluit waarmee CB (27MHz) radio's in Europa geharmoniseerd zouden moeten worden. 28 maanden later heeft het Engelse AT, Ofcom, een raadpleging aangekondigd over het legaliseren van SSB op 27 MHz.

 

 

Ofcom heeft een aantal voorstellen gepubliceerd voor het aanpassen van de regels voor Citizens’ Band (CB) Radio in Engeland, zodat er meerdere modulatietypen toegestaan gaan worden.

Ofcom stelt voor het gebruik van Amplitude Modulatie (AM), Double-sideband (DSB) en Single-sideband (SSB) modulatie toe te staan op CB radio's, waarmee Engeland de overige Europese landen volgt. De raadpleging sluit op 8 november 2013.

Tegen het eind van de 70-er jaren van de vorige eeuw pleitten radio amateurs zoals James Bryant G4CLF, toendertijd de voorzitter van de UK Citizens' Band Association, voor het legaliseren van AM/SSB op 27MHz. Nu, zo'n 36 jaar later, ziet het er naar uit dat het ook eindelijk gaat lukken. Alleen gebruikt 99% van de 27MC-ers waarschijnlijk al lang Whatsapp…

Het Consultation document is in te zien op
http://stakeholders.ofcom.org.uk/binaries/consultations/citizens-band-radio/summary/citizen-band-radio.pdf