Wouxun Amerika neemt afscheid van Wouxun

Wouxun

WouxunIk heb al een tijdje goed contact met Wouxun Amerika. En de manager daar is helemaal klaar met Wouxun. Dat mag best bijzonder genoemd worden.

 

De statement van importcommunications.com (Wouxun Amerika) is als volgt:

"Ongeveer vijf jaar geleden hebben we Wouxun aardig op de kaart gezet in Amerika als de eerste grote importeur van hun radio's, waarbij we er 300-500 per maand verkochten. Wouxun.US, onze website, heeft nog steeds gemiddeld duizend hits per dag.

Wouxun-China is altijd al een probleemgeval geweest om zaken mee te doen, maar ik ben het nu zat. Toen hun dual-band mobiele flop uit kwam, heb ik een eenvoudige boodschap op mijn website gezet dat ik dat ding niet ging verkopen omdat hij niet aan mijn verwachtingen voldeed. Hoewel ik het ding nooit een puinbak genoemd heb, wat het wel was, voelde Wouxun zich toch beledigd en besloot geen zaken meer met mij te doen. De afgelopen twee jaar ben ik gewoon doorgegaan met hun radio's te verkopen, waarbij ik ze direct van de fabriek kocht onder een valse naam.

Op 1 oktober 2013 maakte ik geld over voor 500 radio's. Die hadden op voorraad moeten zijn en dus meteen op transport gezet moeten worden (nog voor de Hong Kong Electronics Show). Na tot midden december gewacht te hebben, heb ik het opgegeven. Ik heb gevraagd om de order te cancellen en het geld terug te storten. Ik was er niet zeker van dat ik het geld ooit terug zou zien, maar ze stortten het inderdaad terug. Uiteraard zonder de transfer kosten, dus uiteindelijk kostte het me toch nog $115. Ik beschouw mezelf nog steeds een mazzelaar…

Vanaf het begin heeft Wouxun nooit garantie gegeven op kapotte radio's. Hoewel ze bereid waren om alles te repareren, wilden ze dan wel dat ik ze naar China kwam brengen zodat ze geen douanekosten of verzendkosten hoefden te betalen. Ik heb dat met één zending gedaan, maar ze snappen het gewoon niet. Voor mijn klanten heb ik een defecte radio altijd door een gloednieuwe vervangen. Als Wouxun de reparatie uitgevoerd had, kreeg ik een gebruikte radio terug. Ze hebben nooit begrepen dat dit voor mij een probleem was. Misschien heb ik geluk dat ik maar 500 kapotte radio's heb.

ALLE Wouxun dualband radio's hebben een intern defect dat de fabriek vertikt om op te lossen. Ze weten dat er een probleem is, ze weten hoe ze het op moeten lossen, maar ze geven alles in de wereld de schuld van het probleem behalve dat waar het echt aan ligt. Elke dualbander kan zonder waarschuwing ineens zijn geheugen kwijt raken. Op een dag, als je de radio aanzet, spreekt hij Chinees en toont het display kanaalnummers in plaats van namen. Vaak zijn de voorgeprogrammeerde kanalen weg. Opnieuw programmeren helpt, maar soms  maar voor één uit/aan cyclus…

Experts hebben me verteld dat er een chip in de radio zit die opnieuw beschreven wordt als de radio uitgezet wordt. Ze zeggen dat een fatsoenlijke chip dat een miljoen keer kan ondergaan voordat hij problemen geeft. Ik heb heel veel radio's teruggehad die dat probleem al binnen twee maanden hadden. Wouxun kent dit probleem maar ze geven de schuld aan de programmeersoftware in het veld of aan wat ze verder kunnen verzinnen. Dit probleem bestaat al jaren. Al voordat ik precies wist wat het probleem was, heb ik voorgesteld die chip in een voetje te monteren zodat hij makkelijk te vervangen zou zijn. Dat is nooit gebeurd. Ze hadden geen 10 cent extra over voor de oplossing van het probleem.

Vanaf 1 januari lever ik geen enkele ondersteuning of garantie meer voor welke Wouxun radio dan ook. Ik veronderstel dat Wouxun radio's die teruggestuurd worden naar de fabriek wel zal repareren, maar aangezien ik ze al twee jaar niet gesproken heb, zou ik het niet zeker weten. Wouxun.US, ook wel bekend onder de naam Import Communications, gaat nog wel door met de verkoop van Wouxun accessoires zolang als daar vraag naar is. Garantie daarop betaal ik zelf, zoals ik altijd gedaan heb. Maar niet meer voor ondersteuning of garantie op radio's na 1 januari.

De voorraad KG-UV6Dv2 radio's worden met flinke korting verkocht om er vanaf te komen.

Afgelopen jaar heb ik samengewerkt met Anytone bij het maken van een dualband porto die meer geschikt is voor de Amerikaanse markt dan de meeste Chinese import. Deze radio wordt momenteel gefabriceerd en ik heb een overeenkomst met Anytone waarbij ik de enige distributeur in Amerika ben. Dat wordt de AT-3318UV-A en die heeft een paar leuke snufjes die iedereen wel op prijs zal stellen. De AT-3318UV-A is nu te koop tegen een introductieprijs.

De AT-3318UV-A zal opgevolgd worden door de AT-3318UV-C, een echte dualband radio. Hij kan twee signalen tegelijk ontvangen en kan zelfs als crossband repeater werken. Deze radio ligt in dezelfde prijsklasse als de KG-UV6D.

De X1M-Pro, een allband CW & SSB QRP transceiver, is nog steeds in ontwikkeling. Dat gaat heel goed, zoals op de website te zien is.

Aangezien er nog steeds 1200 hits per dag op de site komen, hou ik Wouxun.US nog even in de lucht. (tenzij iemand een aanbod doet dat ik niet kan weigeren)"

Tot zover het relaas van Wouxun Amerika.

Link naar de AT-3318UV-A

Link naar de KG-UV6Dv2