Galileo forceert sluiting ATV repeater

Repeater

RepeaterHet nieuwe Galileo GPS systeem dat uitzendt in het gebied van 1260-1300 MHz heeft ervoor gezorgd dat een Duitse ATV repeater haar uitzendingen heeft moeten staken.

 

 

 

De DARC meldt dat de Münchense ATV repeater DB0QI uit de lucht gehaald is omdat deze stoorde op het Galileo Satnav Controle Centrum. Beide 23-cm-uitgangen op 1276 MHz (analoog) en 1291 MHz (digitaal) moesten uitgeschakeld worden. De opdracht om de zenders uit te schakelen is op 4 maart aan de beheerders overhandigd. Amateurs hebben de 23-cm-band slechts op secundaire basis en met deze maatregel stelt het Duitse AT de belangen van de primaire gebruiker veilig: in de buurt van München heeft het Deutsche Zentrum für Luft und Raumfahrt (DLR) in Oberpfaffenhofen een controlestation voor het satelliet-navigatiesysteem Galileo. Concreet stoorde de ATV-zender het E6-kanaal van het navigatiesysteemn op 1278,5 MHz. De ingang van het ATV-relais en de 10 GHz-zender vallen niet onder het besluit, zeggen de beheerders van DBØQI op hun website db0qi.de . Voor zover bekend zijn er geen andere relais getroffen door het besluit.

 

Eén gedachte over “Galileo forceert sluiting ATV repeater”

Reacties zijn gesloten.