Canada definitief op 600m

Canadese vlag

Canadese vlagPer 1 mei hebben radio amateurs in Canada definitief de toewijzing voor het segment 472-479 kHz. De 7 kiloHertz brede band is beschikbaar voor amateurs op secundaire basis.

 

 

Canadese radio amateurs hebben recent toegang gekregen tot twee segmenten in het spectrum, met dank aan het harde werk van veel vrijwilligers van de RAC (Radio Amateurs of Canada), volgens de officiële aankondiging. De 60 meter band toewijzing is een paar maanden geleden ook al definitief geworden.

In de laatste herfst verleende Industry Canada (het Canadese AT) al een experimentele machtiging aan Craig’s club, de Marconi Radio Club of Newfoundland (VO1MRC), waarmee experimenteel station VX9MRC een aantal uitzendingen kon doen tussen 472-479 kHz op 14 en 15 december, om aandacht te vragen voor de potentiële nieuwe band en de rol die amateurs spelen in geval van nood.

En dat heeft gewerkt: ook Canada heeft nu definitief toegang tot 472-479kHz.