X108 Multiband QRP transceiver

tr

trWouxun komt met een nieuwe QRP transceiver kit: de X108. SSB en CW op 9 banden met maximaal 20W vermogen klinkt erg aantrekkelijk.

 

 

Nou is "Kit" wellicht wat overdreven; de site van Wouxun US rept over "Mechanical Assemble, minimal soldering required" wat doet vermoeden dat er een paar printen in connectors gedrukt moeten worden en wellicht een batterijhouder vastgesoldeerd. Maar het is zo te zien niet a la K1 een paar avonden printen zitten bestucken. Het apparaat ziet er professioneel uit en voor ongeveer $600 (€475) is het een aantrekkelijk reisgezelschap. CQDX.RU geeft wat meer informatie in iets wat op Engels lijkt maar mij nogal eens voor vraagtekens stelt.

De set heeft aan de achterkant een USB aansluiting. Wat die precies doet/kan blijkt niet uit de nu bekende publicaties, maar doet vermoeden dat straks enige vorm van besturing mogelijk zal zijn. Naar goed Amerikaans gebruik wordt op het QRZ forum nog wat gezeurd over garantie aansprakelijkheid, maar over het algemeen wordt het apparaat positief ontvangen. En ik moet zeggen: het lijkt me een leuk apparaat voor zowel thuis als op reis met een goede verhouding tussen mogelijkheden, prestaties, afmetingen en prijs.