Direct contact voor MARS Rovers

MARS rover.

MARS rover.Communiceren met de rovers op het oppervlak van Mars kon wel eens een hoop eenvoudiger worden, als gevolg van een nieuw type antenne die rechtstreeks berichten kan versturen tussen de robotverkenners en de aarde.

 

 

Op dit moment communiceren de robotverkenners op het oppervlak van Mars met de aarde door een satelliet die om de rode planeet draait als relaisstation te gebruiken, maar de nieuwe antenne zou dat relais overbodig maken en de rovers in staat stellen om direct te communiceren met de wetenschappers op aarde. Het nieuwe antenn ontwerp zou daarnaast tevens de beschikbare communicatietijd tussen de rode planeet en de aarde dramatisch vergroten, volgens een verklaring van de Universiteit van Californië in Los Angeles.

Het nieuwe ontwerp kan wel eens een enorme stimulans zijn voor toekomstige missies, zoals NASA's Mars 2020 rover, die zijn reis naar Mars in 2020 zou moeten beginnen. [?NASA's Mars Rover 2020 Missie in beelden]

 

santos-ucla-mars-attenna