TYT9800 Quad-bander

TYT9800

TYT9800Love it or hate it, maar de invasie van Chinese radio's in het amateursegment is niet meer te stoppen. Kopers plukken de vruchten van goedkope aanbiedingen van kwalitatief goede radio's door fabrikanten als Baofeng, Wouxun en TYT die langzaam maar zeker gevestigde namen als Kenwood, ICOM en Yaesu verdringen. Dit is er weer zo een.

 

 

In de voorhoede van de Chinese instroom vind je Tytera Corporation gevestigd in Fujian, China – momenteel de grootste Aziatische exporteur van tweeweg radio's. TYT claimt momenteel meer dan 50.000 radio's per maand te produceren in hun moderne productie faciliteit waar 20 ontwikkelaars volledig werken aan nieuwe producten.

Een van de meest populaire TYT units is de TH-9800 quad bander, een compacte mobielset die op vier banden kan werken (vandaar de term "quad bander") en waarvoor overduidelijk gekeken is naar de dure Yaesu FT-8900. Deze radio mocht zich verheugen in de aandacht van Amerikaanse radio amateurs toen hij drie jaar geleden op de markt kwam met een prijskaartje van meer dan $500. Maar nu in 2016 is de radio toe aan zijn derde firmware release, waarmee de meeste kinderziektes verdwenen zijn, en is de prijs gezakt tot onder de $300 . (Hier dus $226 met gratis verzending).

Wat krijg je ervoor: een Quad Band Transmit, Twin Receive, Dual Display FM Radio Transceiver voor de 10 Meter, 6 Meter, VHF 2 meter & UHF 70cm banden! meer dan 800 Alfanumerieke geheugenkanalen! Volledig automatische cross band repeater mode, Dubbele gelijktijdige ontvangst, met aparte instellingen voor Volume & Squelch! Meerder afstemstapgroottes. Met full keypad microfoon! Op afstand te plaatsen front! Ontvangstbereik: 26-33MHz, 47-54 MHz, 110-180MHz (met AM luchtvaartband), 350-399MHz, 430-512MHz, 750-947MHz. 50W 2M & VHF / 40W 10M & UHF, met meerdere laagvermogensinstellingen (meestal heb je alleen 5W en vol vermogen). CTCS, DCS (PL & DPL), DTMF, 2 tone/5tone signalering, ANI, Display helderheidsinstelling en nog veel meer! Te programmeren via de PC met behulp van gratis te downloaden software. Voeding 12-14Vdc bij 12A of meer. Wordt geleverd met 12VDC voedingskabel & montagebeugel, SO-239 antenne aansluiting op de radio. Ingebouwde ventilator.

Critici vinden de enkele antenneconnector een probleem, omdat alle vier de banden uit 1 plug komen. Aan de andere kant maakten wij 30 jaar geleden al splitters om het juiste signaal naar de desbetreffende antenne te voeren. Voor degenen die geen afscheid kunnen nemen van 27MHz natuurlijk een leuk combi-setje.

TYT9800