Twee nieuwe radio amateurs in ISS

ISS

ISSNa een vlucht van 6 uur zijn astronauten Mark Vande Hei, KG5GNP, Joe Acaba, KE5DAR, en kosmonaut Alexander Misurkin op 12 september aangekomen in het International Space Station.

 

 

Het trio werd gelanceerd met een Soyuz MS-06 raket vanuit Kazakhstan, trok 4 baantjes om de aarde en legde toen aan bij het ruimtestation. De luiken tussen de raket en het ISS werden vroeg in de ochtend van 13 september geopend.

Met de aankomst van Vande Hei, Acaba en Misurkin komt de bemanning van het ISS weer op 6. Zij voegen zich bij Expeditie 53 van Commandant Randy Bresnik en Flight Engineers Sergey Ryazanskiy en Paolo Nespoli, IZ0JPA, die al in het ruimtestation verbleven.

De nieuwe bemanning van Expeditie 53/54 zullen meer dan 4 maanden aan boord van het ISS verblijven, en daar ongeveer 250 wetenschappelijke onderzoeken doen op terreinen van bijvoorbeeld biologie, aardwetenschappen, menselijk onderzoek, fysische wetenschappen en technologische ontwikkelingen.

Bresnik, Ryazanskiy en Nespoli keren in december terug naar de aarde. Vande Hei, Acaba en Misurkin worden in februari 2018 terug verwacht.