Duitse Novices krijgen 2,3 en 5GHz banden

DARC logo

DARC logoDe Duitse amateurvereniging DARC meldt dat de Klasse E licentiehouders (CEPT Novice) nu toestemming hebben voor het gebruik van de 2320–2450 MHz en 5650–5850 MHz banden.

 

 

DARC merkt daarbij op dat de nieuwe toewijzing de Klasse E houders in staat stelt om mee te doen aan het high speed amateur radio multimedia netwerk HAMNET. De vermogenslimiet is 5 Watt PEP, hetzelfde als de bestaande Klasse E 10 GHz toewijzing. Het lijkt erop dat de nieuwe toewijzingen met onmiddelijke ingang actief zijn, maar slechts gelden tot 31 december 2018.

Daarnaast zijn nog wat wijzigingen aan bestaande regelgeving doorgevoerd, waaronder de toestemming om te mogen contesten op 160m in het weekend. Zonde. Weer een band naar de knoppen met het hele weekend nutteloos "59 what's my number" geblèr.