Aantal kortegolfluisteraars blijft dalen

oude radio's

oude radio'sDe BBC meldt dat het aantal luisteraars dat via de kortegolf naar de radio luistert, sterk blijft dalen. Uit de door de BBC gepubliceerde cijfers blijkt dat meer mensen via internet naar World Service English luisteren dan via om het even welke andere methode.

 

 

De Global Audience Measure (GAM) cijfers geven weer hoeveel volwassenen de BBC wekelijks bereikt met haar nieuws en entertainment in het jaar 2017/18.

De BBC World Service, die net zijn grootste uitbreiding sinds de jaren 1940 achter de rug heeft, heeft zijn publiek zien toenemen met 10 miljoen naar 279 miljoen. Het totale wereldwijde nieuwspubliek is met een miljoen gestegen tot 347 miljoen.

Maar de kortegolfluisteraars zijn vrijwel verdwenen in Pakistan, en is geminimaliseerd in Nigeria. Het is niet voor niets dat de meeste landen hun energieverslindende kortegolfzenders sluiten.

Lees het hele BBC rapport op
http://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2018/bbc-global-audience