ITU WRC-19 voorbereidende meeting

ITU

ITUARRL meldt dat de tweede voorbereidende vergadering (Conference Preparatory Meeting, CPM) in de aanloop naar de World Radio Communication Conference 2019 (WRC-19) die deze herfst gepland staat, op 18 februari heeft plaatsgevonden op het International Telecommunication Union (ITU) Headquarters in Genève

 

 

Deze vergadering werd bijgewoond door deelnemers van over de hele wereld.

Deze CPM zal een geconsolideerd rapport opstellen ter ondersteuning van het werk van de WRC-19, gebaseerd op bijdragen van verschillende administraties, studiegroepen en andere bronnen met betrekking tot regelgevings-, technische, operationele en procedurele kwesties, plus een overzicht van afgestemde verschillen of van verschillende opvattingen en hun rechtvaardiging.

Agendapunten die van invloed zijn op amateurradio omvatten de harmonisatie van de 50-MHz amateurtoewijzing, 5G in de 47-GHz-band (amateurradio heeft een toewijzing op 47.0 – 47.2 GHz in de VS) en elders, en onderzoeken met betrekking tot draadloze energie overbrenging (WPT) voor elektrische voertuigen om de impact van WPT voor elektrische voertuigen op radiocommunicatiediensten te beoordelen en om geschikte geharmoniseerde frequentiebereiken te bestuderen die de impact op radiocommunicatiediensten van WPT voor elektrische voertuigen moeten minimaliseren.

Meer informatie: http://www.arrl.org/news/itu-wrc-19-conference-preparatory-meeting-under-way-in-geneva