Internet via licht

DataLED

DataLEDSignify gaat zijn internet-product Trulify na een pilot bij 30 bedrijven de komende tijd verder uitrollen. Trulify werkt niet met WiFi (radiogolven), maar met een voor het menselijk oog onzichtbare lichtfrequentie om draadloos internet mogelijk te maken. De technologie bestaat al langer maar moet nu commercieel beschikbaar komen.

 

Een Trulify-router of hotspot kan meerdere gebruikers tegelijk bedienen, maar werkt wel met een relatief nauwe lichtstraal. Voordeel is dan weer dat de communicatie (nog) niet onderschept kan worden. Signify ziet onder meer praktische toepassingen in ziekenhuizen, waar steeds meer draadloze apparatuur wordt gebruikt. Radiogolven kunnen de werking van gevoelige medische apparatuur verstoren. Daarnaast wordt gemikt op retail en de hospitality-sector en op bepaalde industriële toepassingen.

De LiFi-verbinding wordt gemaakt met een aparte USB-dongel, omdat de meeste notebooks en tablets geen geschikte technologie hebben om deze verbinding te leggen. Momenteel is er volgens Signify een maximale verbinding van 150 Mbps mogelijk.

Signify is een verzelfstandigd bedrijfsonderdeel van Philips. Het levert onder meer het Philips Hue connected lichtportfolio en andere connected licht- en IoT-systemen zoals Interact.