Veel rapporten SAQ

SAQ

SAQHet Zweedse Alexanderson Alternator station SAQ zegt dat het 438 luisterrapporten ontvangen heeft — “een ongelofelijk aantal” — van de uitzending van 30 juni op Alexanderson Day. De lijst bevat vijf rapporten uit Amerika en drie uit Canada. De historische electro-mechanische zender, die stamt uit de 20-er jaren van de vorige eeuw, zendt regelmatig uit op 17.2 kHz.

 

“We zijn heel dankbaar voor alle enthousiaste en positieve feedback, met foto's, geluidsopnamen, video's, en zelfs Morse ticker tapes,” zegt SAQ. Het station is een wereld erfgoed locatie in het Zweedse Grimeton.

Het bericht van SAQ dat op 30 juni uitgezonden werd herdacht de 100e verjaardag van de eerste transatlantische oost-west voice uitzending van het Marconi station in Ierland naar Cape Breton Island, Nova Scotia. SAQ heeft een interactive kaart online gezet met de locaties van alle luisterstations  die dit jaar een rapport ingestuurd hebben, inclusief de uitzending van 30 juni, en een video van de Alexanderson Day uitzending is op YouTube geplaatst.