Camouflage antennes

Verborgen antenneAls je denkt dat dit nieuwsbericht een geweldige kans kan zijn om amateurs die moeten leven met antenne beperkingen te helpen hun masten en antennes te verbergen, dan heb je gelijk. In feite heeft een Nederlandse ondernemer precies dat gedaan – alleen wordt hij meestal ingehuurd door telecombedrijven.

Het Nederlandse bedrijf dat toepasselijk Camouflage BV heet, probeert het te laten lijken alsof al die antennes zijn verdwenen. De chef van het bedrijf, Anton Hermes, is een expert in het verbergen ervan.

Hermes heeft de bijnaam “Antenna Man” niet voor niets verdiend. Hij helpt veel van de tienduizenden antennes die in Nederland opduiken te verhullen, inclusief de nieuwe toestroom die voor het groeiende 5G-netwerk bedoeld is.

Antenne-verhulling betekent niet langer gewoon doen alsof ze deel uitmaken van enkele zeer hoge bomen. Hermes pakt het creatiever aan en gebruikt objecten die lijken op een kerktoren, nepramen of het dak van een klokkentoren. De enigste beperking is dat de camouflage van polyester moet zijn, omdat veel bouwmaterialen radiogolven blokkeren.

Hoewel deze antennes voor commerciële ondernemingen zijn, kunnen radioamateurs zich wel vinden in wat hij onlangs vertelde aan een verslaggever. Hermes zei: “Deze oorlog tegen antennes maakt me boos.”

Amateurs zouden kunnen zeggen dat hij dan in goed gezelschap verkeert. Voorbeelden van verborgen antennes vind je in dit document (als het niet meer werkt, zelf even downloaden van de site)