Radio amateur beschuldigd van falen insulinepomp

InsulinepompEen vrouw met een schijnbaar defecte insulinepomp probeert een radioamateurbuurman die een paar deuren verderop woont, de schuld te geven.

 

Omroep WFTV zegt:

Een vrouw uit Marion County klaagt haar buurtvereniging aan, in een zaak die, zoals zij stelt, haar gezondheid in gevaar brengt.

Michelle Smith, een diabetes type 1 patiënt en een consultant, stelden vast dat de radio amateur hobby van haar buurman de insulinedoses die uit haar pomp wordt vrijgegeven, zou kunnen hebben verstoord.

De 55+ gemeenschap waar ze woont huurde die consultant in en zei tegen de buurman dat hij zijn amateurradiostation moest sluiten.

Maar een kopie van de regels van de gemeenschap laat zien dat er een wijziging is doorgevoerd die de weg zou kunnen effenen voor de installatie van andere soortgelijke antennes.

Het televisieprogramma 9 investigates kwamen erachter dat de klacht van Smith helemaal tot op staatsniveau opgespeeld wordt.

De vrouw wil dat de Florida Commission on Human Relations bepaalt of het bestuur en het management van de gemeenschap genoeg doen om haar en anderen met medische hulpmiddelen te beschermen.

Lees het volledige verhaal en bekijk het tv-nieuwsbericht op

https://www.wftv.com/news/9investigates/woman-fights-have-ham-operations-banned-after-potential-interference-with-insulin-pump/GA5IHWEQGFA7XHLOLPQDVEZGCQ/

Het is duidelijk een ernstige zaak dat een insulinepomp door wat dan ook wordt beïnvloed, en het klinkt alsof de betreffende radioamateur het juiste heeft gedaan: stoppen tot het uitgezocht is. Maar het is duidelijk dat er in dit geval iets erg mis is gegaan, of het nu te wijten is aan de uitzendingen van de amateur of niet, want om een fabrikant die een medisch apparaat produceert dat zo gemakkelijk door HF-velden wordt beïnvloed, zou iedereen zich zorgen moeten maken. Hopelijk heeft de FCC (Amerikaanse AT -red) interesse in dit verhaal en zoeken zij het op een onpartijdige manier tot op de bodem uit, want of het nu de radioamateur is, de insulinepomp of iets heel anders, het vormt een risico voor iedereen die afhankelijk is van een dergelijk apparaat.

 

Eén gedachte over “Radio amateur beschuldigd van falen insulinepomp”

Reacties zijn gesloten.