CQ-DATV magazine stopt na 100 uitgaven

Het populaire Digital Amateur Television magazine CQ-DATV zal in september zijn laatste editie publiceren.

 

 

Het gratis magazine wordt elke maand geproduceerd door Ian Pawson G8IQU, Trevor Brown G8CJS, Terry Mowles VK5TM en Jim Andrews KH6HTV.

Het redactioneel artikel in de 99e editie van september 2021, zegt:

Welkom bij CQDATV nummer 99. We produceren dit tijdschrift nu al 8 jaar elke maand. Dit is een groene publicatie, die alleen in elektronische vorm wordt geproduceerd. We bieden drie formaten e-boeken en één PDF versie voor elk nummer. We hebben daarnaast in de bibliotheek een elektronische index waarmee alle artikelen op beschrijving en auteur kunnen worden gezocht, ook de omnibus-pdf, die elk nummer in één enkel bestand is. Deze worden beide bijgewerkt nadat elke publicatie is gepubliceerd.

In de 8 jaar dat ons tijdschrift bestaat, zijn er meer dan een half miljoen downloads geweest, wat ons de meest gelezen ATV-publicatie maakt. Dit is geen sinecure voor het kleine productieteam waarvan elk lid nu acht jaar ouder is dan toen we dit tijdschrift begonnen!!

Dit eist zijn tol en dit is de voorlaatste uitgave!

CQ-DATV 100 wordt volgende maand gepubliceerd en dan laten we dit werk rusten. We hebben bewezen dat de vraag er is en we hebben de ATV-gemeenschap dichter bij elkaar gebracht en bewezen dat de steun van een maandblad, gratis beschikbaar voor iedereen, van enorme waarde is. Het tijdschrift werkt en we zouden het graag zien doorgaan, maar helaas ijn we al enige tijd – en nog steeds – op zoek naar mensen om te creëren, produceren, bij te dragen en te proeflezen. We hadden gehoopt dat anderen zich zouden aanmelden, maar dit is niet gebeurd.

Het concept van een elektronisch tijdschrift was een idee van Ian, onze hoofdredacteur, maar om het door te laten gaan, hadden we meer mensen nodig om alle taken op zich te nemen, zodat we de werklast konden rouleren en het spijt ons te moeten zeggen dat dit niet is gebeurd. De Facebook-site blijft bestaan, de bibliotheek blijft nog minimaal 12 maanden en mogelijk langer in stand. De kosten daarvoor worden betaald uit Ians persoonlijke middelen.

De mailinglijst is nog steeds intact en mocht er in de toekomst iets gebeuren, dan zal er contact met je worden opgenomen via deze lijst of onze Facebook, dus meld je nu aan voor een of beide.

De magazines kunnen gratis gedownload worden in epub, mobi of PDF formaat van:
https://cq-datv.mobi/ebooks.php

CQ-DATV op Facebook
https://www.facebook.com/groups/285807174898375