Splatter van Radio France International onhoudbaar

iaruDe International Amateur Radio Union (IARU) Regio 1 Monitoring System (IARUMS) nieuwsbrief van augustus meldt dat Radio France International dagelijks actief was tussen 2100 en 2200 UTC op 7205 kHz.

Het rapport zegt dat splatter “massaal” waarneembaar was tot 7186 kHz, wat IARUMS “een onhoudbare toestand” noemde.

IARUMS zei dat onder de “bijzonder welbekende indringers” Voice of Broad Masses (VOBM) op 7140 en 7180 kHz uit Eritrea was. “Van tijd tot tijd was China Radio International te horen op 14.000 kHz (en intermodulatie van 13.855 kHz en 13.710 kHz).”

De gebruikelijke spelers onder de over-the-horizon radar (OTH-R) systemen waren bijna dagelijks actief. Deze omvatten het Russische “Contayner”-systeem, de Britse “Pluto” uit Cyprus en de “Foghorn” OTH-R uit China.

Indringers die in regio 1 worden gemonitord, kunnen elders in de wereld problemen veroorzaken.