Introductie ID-52E D-STAR Digitale porto

IcomDe ID-52E, VHF/UHF dual-band digitale transceiver, de nieuwste in een lange reeks D-STAR handportables van Icom, zal begin december verkrijgbaar zijn bij geautoriseerde Icom-dealers.

De ID-52E is de opvolger van de populaire ID-51E PLUS2 en is het nieuwste Icom-model dat op het D-STAR-netwerk (Digital Smart Technologies for Amateur Radio) werkt.

Wat meteen opvalt aan dit model is het grote transflectieve kleurendisplay, waardoor je ook buiten goed kunt zien, zelfs in fel zonlicht. De grootte van het scherm is ook vergroot van 1,7 inch op de ID-51A/E naar 2,3 inch.

De ID-52E ondersteunt standaard Bluetooth-communicatie. Je kunt draadloos verbinding maken met Android-apparaten waarop de ST-4001A/ST-4001I Picture Utility Software en RS-MS1A Remote Control Software is geïnstalleerd. De optionele VS-3 Bluetooth®-headset is ook beschikbaar voor handsfree bediening.

ID-52E D-STAR Digitale Handheld Transceiver Kenmerken:

Gelijktijdige ontvangst in V/V, U/U, V/U en DV/DV.
• Waterval Scope-functie
• Luchtbandontvangst wordt uitgebreid van VHF naar UHF (225 naar 374,995 MHz).
• Kan worden opgeladen via een micro-USB-connector.
• Audio-output is verhoogd van 400 mW naar 750 mW.
• Met de nieuwste D-STAR-functies kan je opgeslagen foto’s op een geïnstalleerde microSD-kaart verzenden, ontvangen en bekijken met alleen de ID-52E.
• Accessoires voor de ID-51E, inclusief batterijpakketten en microfoons, kunnen ook op de ID-52E worden gebruikt.

Naast het bovenstaande heeft de ID-52E een aantal andere functies, waaronder DR-functie met eenvoudige setup, ingebouwde GPS-ontvanger, micro SD-kaartsleuf, IPX7 waterdichte constructie (1 meter diepte water gedurende 30 minuten) , en Terminal/Access Point-modi.

Met zijn vele geweldige functies zal de ID-52E niet alleen beginners aanspreken, maar ook ervaren operators die nog meer uit het D-STAR-netwerk willen halen.

De ID-52E is vanaf december verkrijgbaar bij Icom Amateur-radiodealers met een adviesprijs van £ 519,99 (incl. btw).

Noot van de redactie: Bezint eer gij begint. Er zijn meerdere digitale modulatiemethoden, waaronder D-star, maar ook DMR en C4FM en raad eens: die zijn onderling niet uitwisselbaar. Er moet dus maar net een repeater met de door jou gebruikte modulatie in de buurt staan om het te kunnen gebruiken. Nou zijn er wel hotspots die met internet verbonden kunnen worden, maar gebruik dan meteen Teams op je mobiele telefoon. Kan je je tegenstation nog zien ook. Gelukkig kunnen vrijwel alle digitale portofoons ook gewoon in FM uitkomen, maar wat dan de meerwaarde is ten opzichte van een Baofeng van $35 is me niet duidelijk…

 

Geef een antwoord