Piratenstation op 80m en 40m

piraatDe Duitse amateurvereniging DARC maakt melding van een piraat die uitzond in de 3.5 en 7 MHz radio amateur banden.

 

In december 2021 en januari 2022 verscheen een ondergronds politiek station op 3500 en 7000 kHz. De uitzendingen vonden ongebruikelijk plaats via USB en waren in heel Europa te horen. Het radioprogramma in het Italiaans en Engels was gericht tegen de coronamaatregelen van de overheid. De peildienst van de afdeling Intruder Monitoring kon de locatie bij benadering bepalen, waarop er samengewerkt werd met het Duitse Federaal Netwerkagentschap (BNetzA) om deze uitzendingen te beëindigen.

De BNetzA kon toen maatregelen nemen samen met de Italiaanse collega’s die er uiteindelijk toe leidden dat de uitzendingen werden stopgezet. Als soortgelijke uitzendingen opnieuw worden waargenomen, maak er dan een melding van op https://meldung.bandwacht.de/