Poolse radio amateurs stellen WinLink ter beschikking voor Oekraïne

WinLinkLeden van de Poolse nationale amateurradiovereniging PZK (Polski Związek Krótkofalowców) bieden WinLink-e-mailcommunicatieverbindingen aan in de 1,8, 3,5 en 14 MHz-banden.

Een bericht op de Facebook-pagina van de Poolse Amateur Radio Unie luidt:

“Beste amateur-operators, in het licht van de nieuwste bedreigingen in onze regio en een mogelijke inkomende golf van vluchtelingen, met al meer dan 2 miljoen inwoners in Polen, willen we u eraan herinneren dat we tot uw beschikking staan.

Als u een gediplomeerde radioamateur bent, kunt u informatie per e-mail naar uw familieleden in Polen of hulpdiensten sturen via het Winlink-systeem, dat werkt op HF-banden, onafhankelijk van toegang tot de lokale ICT-infrastructuur https://winlink .org/WinlinkExpress.

We raden u aan de software te downloaden, te installeren en de werking ervan te controleren.
Poolse WinLink-knooppunten zijn QRV op 160,80,20m
SR5WLK dialfrequentie 3595,5 kHz USB
SR3WLK dialfrequentie 14111 kHz USB
SP3IEW dialfrequentie 1865 kHz USB

Als we informatie ontvangen over het afsluiten van internet in de bedreigde regio, zullen we dagelijks QRV zijn als SP0MASR @ 18-20 UTC op de frequenties 3770 kHz +/- QRM, 7110 kHz +/- QRM. Communiceer in een dergelijke situatie in het Pools of Engels.

We zijn hier om u van dienst te zijn.”