Russische troepen gebruiken onveilige communicatie

cellphoneYahoo meldt dat de Russische troepen die met de invasie in Oekraïne bezig zijn, gebruik maken van Era cryptofoons die een 3G/4G netwerk nodig hebben, maar omdat ze zelf alle 3G masten kapot geschoten hebben, moesten ze overschakelen naar onbeveiligde verbindingen.


De uitvoerend directeur van onderzoeksnetwerk Bellingcat, Christo Grozev, zei in een reeks tweets: ‘De idioten probeerden de Era-cryptofoons in Kharkiv te gebruiken, nadat ze veel 3G-zendmasten hadden vernietigd. Era heeft 3g/4g nodig om te communiceren.’

‘In het telefoongesprek waarin de FSB-officier van het 41e leger de dood meldt aan zijn baas in Tula, zegt hij dat ze alle beveiligde communicatie hebben verloren. Dus moesten ze bellen met een lokale simkaart. Dus zijn de berichten te onderscheppen.’

Het volledige Yahoo verhaal lees je op
https://uk.news.yahoo.com/russian-military-being-hacked-after-its-own-soldiers-destroy-3-g-internet-towers-104303881.html

Ook van Bellingcat – Radar Interference Tracker: een nieuwe Open Source Tool om actieve militaire radar systemen te vinden.
https://www.bellingcat.com/resources/2022/02/11/radar-interference-tracker-a-new-open-source-tool-to-locate-active-military-radar-systems/