Amateurs gearresteerd op beschuldiging van spionage

spionTwee Britten zijn ondervraagd na beschuldigingen van spionage door agenten op de internationale luchthaven van Tirana in Albanië nadat de politie geavanceerde Kenwood-radio’s in hun bagage had ontdekt

Het paar werd ondervraagd over beschuldigingen van spionage door agenten op de internationale luchthaven van Tirana nadat ze geavanceerde Kenwood-radio’s in hun bagage hadden ontdekt.

Ze vertelden de functionarissen dat ze IT-ingenieurs waren die de amateuruitrusting bij zich hadden om hun hobby uit te oefenen terwijl ze op vakantie waren in Albanië.

Een verdachte werd aangeklaagd voor het gebruik van een “amateurradio” in de regio Tirana op online profielen, die ook zeggen dat hij gespecialiseerd is in “elektronische oorlogsvoering”.

De Albanese politie heeft bevestigd dat ze een onderzoek hebben geopend naar beschuldigingen van “spionageactiviteiten” en “spionage”.

Een bron zei: “Het is hoogst ongebruikelijk om dit soort apparatuur bij zich te hebben en nog vreemder dat iemand wordt aangehouden en ervan wordt beschuldigd een geheime agent te zijn.”

De twee Britten werden op 30 mei vastgehouden en mochten daarna terugkeren naar het VK. Ze worden echter nog steeds als verdachte beschouwd, zegt de politie. De radio van Kenwood – die een reeks geavanceerde communicatieapparatuur maakt – werd voor verder onderzoek naar het Albanese Criminal Laboratory gestuurd.

Lees het hele Daily Mirror artikel op
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/two-brits-arrested-albania-police-27191861