CBR gaat amateurexamens afnemen

CBRHet CBR gaat per 1 juli 2023 de examentaken overnemen van het AT. Radiozendamateurs gaan per 1 juli 2023 bij het CBR theorie-examen doen. Het CBR gaat ook de N- en F- examens ontwikkelen en bijhouden.

 

CBR werkt daarbij met inhoudsdeskundigen die vragen opstellen, en borgen de continuïteit en kwaliteit m.b.v. een Technische Commissie of College van Deskundigen en een klankbordgroep. Het AT heeft er veel vertrouwen in dat dit voor een betere kwaliteit van de examens gaat zorgen en dat CBR de gewenste modernisering en professionalisering kan realiseren.

Kandidaten melden zich straks aan via ‘MijnCBR’, reserveren een examen op een van de 20 CBR-locaties in het land en doen daar digitaal examen. De uitslag is meteen na afloop bekend. Geslaagde kandidaten worden automatisch geregistreerd bij AT. De kandidaat doet vervolgens de melding/registratie nog steeds bij AT.

 

Deze definitieve beslissing is pas kort geleden genomen. AT en CBR hebben de overdracht als eerste met de SRE besproken en bij elkaar gezeten om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. AT zal er voor zorgen dat ze de radiozendamateurs, in samenwerking met het CBR en de SRE, blijven informeren over het vervolg.

 

2 gedachten aan “CBR gaat amateurexamens afnemen”

  1. Ik dacht echt even met een soort zomerse aprilgrap van doen te hebben… maar het lijkt waar te zijn. Dat CBR het beter gaat doen omdat ze ervaren zijn in examenafnemen zie ik niet; het examenafnemen zelf lag bij SRE en die deed dat goed. Het probleem ligt in de dubbelzinnige vragen en meer algemeen, de wereld van de techniek. Waarom CBR die zelf toch al met stevige organisatieproblemen kampt dit nu beter zou gaan doen zie ik niet. Autorijden is iets anders dan zenden en ontvangen. Er zal wel dus wel een andere reden zijn.

    1. …of ik zie het als altijd weer veel te somber en blijk ik straks dik ongelijk te hebben. Ik hoop het oprecht. We gaan het zien.

Reacties zijn gesloten.