10m rolt de loper uit

DXEen aantal dagen met geweldige omstandigheden op 10 meter heeft de afgelopen tijd een bonus opgeleverd voor een aantal evenementen op de band.

In Duitsland hield de DARC op 8 januari zijn 10 meter wedstrijd, waarbij radioamateurs in CW en SSB actief waren. De 10m-activiteitenwedstrijd van de Nordic Radio Amateur Union wordt gehouden op 2 februari, met CW-operators in de ether van 1800 tot 1900 UTC; SSB-gebruikers tussen 1900 en 2000 UTC; FM-gebruikers strijden tussen 2000 UTC en 2100 UTC en digitale concurrenten doen mee aan de actie van 2100 tot 2200 UTC.

Slechts twee dagen later op 4 en 5 februari hopen deelnemers aan de Ten-Ten International Winter QSO Party van dit jaar goed gebruik te kunnen maken van gunstige bandvoorwaarden voor operators die SSB gebruiken. De non-profitorganisatie, het Ten-Ten International Net, werd in 1962 opgericht om activiteit op de 10m-band aan te moedigen en goede werkpraktijken te bevorderen.

10m is de laatste tijd meer open dan 20m en het loont echt de moeite deze band in de gaten te houden.

 

Geef een antwoord