Recordboetes voor Amerikaanse etherpiraten

etherpiraatEen omroeporganisatie in New York City die is beschuldigd van piraterij, is de eerste van twee stations die het doelwit is geworden van een wet die drie jaar geleden is aangenomen en grotere en tot nu toe ongekende straffen mogelijk maakt.

De FCC (het Amerikaanse AT) heeft een recordboete van meer dan $2,3 miljoen voorgesteld tegen Radio Impacto 2, waarvan het bureau zei dat het nog in de ether was op het moment dat de commissie haar aankondiging op woensdag 15 maart deed. Volgens een bericht in Radio World worden de radiosignalen uitgezonden vanuit de wijk Queens in New York City. De website van Radio Impacto noemt het “The Official Radio of Ecuadorians in New York.” Volgens het Radio World-rapport vaardigde de FCC in 2015 een verbeurdverklaring van $20.000 uit tegen het station en een jaar later werd de uitzendapparatuur in beslag genomen door US Marshals.

Het tweede station werd in het Radio World-rapport geïdentificeerd als “Pirate Radio Eastern Oregon” en de operator riskeert een verbeurdverklaring van $80.000.

De FCC wacht op reactie van beide stations.