UAE Astronaut heeft 1e QSO in nieuw educatief programma

ISSStudenten genoten van een radioamateurcontact met een ISS-astronaut die, net als zij, uit de Verenigde Arabische Emiraten komt. Het was een “primeur” voor een nieuw educatief programma.

Vijfentwintig leerlingen van een aantal scholen in de Verenigde Arabische Emiraten kregen de kans om via amateurradio in contact te komen met ISS-missiespecialist Sultan Al Neyadi, KI5VTV. De verbinding op 18 april was de eerste van 10 geplande educatieve sessies die werden georganiseerd met de communicatie-ingenieur door het Mohammed Bin Rashid Space Centre in Dubai en de Emirates Literature Foundation in samenwerking met de Emirates Amateur Radio Society.

Het was het eerste radioamateurcontact via dit programma voor de astronaut, de tweede uit de Verenigde Arabische Emiraten. Toen het ISS over de regio vloog, maakte het ISS gebruik van het grondstation van het Centrum om verbinding te maken.

Net als het internationale amateurradioprogramma dat bekend staat als Amateur Radio on the International Space Station, of ARISS, biedt ELF in Space een kijkje in het leven aan boord van het ruimtestation en de verschillende uitdagingen en projecten die door degenen aan boord worden ondernomen. En misschien voor sommigen net zo belangrijk, het biedt ook een amateurradio-ervaring.