Wijzigingen in banden voor Australische amateurs

acmaEr zijn winsten en verliezen voor amateurs in Australië, aangezien de regelgevende instantie van het land (ACMA) doorgaat met voorgestelde wijzigingen in spectrumtoegang.

Amateurs in de Advanced klasse in Australië en buitenlandse equivalenten zullen hun toegang verliezen tot frequenties tussen 3,4 en 3,6 GHz, die zijn geïdentificeerd voor hertoewijzing aan commerciële belangen en voor gebruik door beschermingszones van grondstations. Terwijl ze deze wijzigingen voorstelt, breidt de Australian Communications and Media Authority de toegang voor amateurs in de Standard klasse en overzeese equivalenten uit tot frequenties tussen 50 en 52 MHz, naast de huidige 52 tot 54 MHz. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de Vergunningsvoorwaarden Radiocommunicatie Omnibus Wijzigingsinstrument 2023, Nummer 1.

De ACMA nam actie na de indiening van openbare opmerkingen bij de raadpleging. De toezichthouder zei slechts zes van dergelijke opmerkingen te hebben ontvangen, waarvan de meerderheid de wijzigingen steunde.