Agressie tegen opsporingsambtenaren illegale zenders neemt toe

etherpiraatInspecteurs van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) hebben met veel agressie te maken tijdens het opsporen van illegale zenders van etherpiraten, schrijft Trouw. De krant maakte een rondgang langs vier landelijke inspectiediensten. Die melden toenemende agressie, intimidatie en bedreiging.

Lees verder “Agressie tegen opsporingsambtenaren illegale zenders neemt toe”

Wanorde in batterijen verlengt levensduur en verkort oplaadtijd

Oud batterijtjeIn een recente studie, geleid door de TU Delft, is ontdekt dat een specifieke wanorde in het kathodemateriaal van Li-ion-batterijen een sleutel kan zijn tot een langere levensduur en snellere oplaadtijd.

Lees verder “Wanorde in batterijen verlengt levensduur en verkort oplaadtijd”

Aantal regionale commerciële FM-kavels krimpt

ouweradio'sDe commerciële regionale FM-kavels gaan onder de veilinghamer. Dat gebeurde vorig jaar al met de landelijke kavels, maar deze zomer is het de beurt aan de kleinere, regionale FM-kavels. Het aantal regionale kavels wordt daarbij bijna gehalveerd: van ruim 50 naar 27. De nieuwe FM-kavels hebben daardoor wel vaak een groter bereik.

Lees verder “Aantal regionale commerciële FM-kavels krimpt”

Meer dan 100.000 IC-7300’s verkocht

Icom%20IC-7300Sinds zijn debuut in januari 2016 zijn er wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren van Icom’s IC-7300 HF Transceiver verkocht. Meer dan de helft van deze verkopen betreft de Amerikaanse versie, die voldoet aan de FCC-regelgeving en zich primair richt op de Noord-Amerikaanse markt.
Lees verder “Meer dan 100.000 IC-7300’s verkocht”