Kenwood en JVC gaan fuseren

kenwood

kenwoodKenwood en JVC gaan fuseren

De twee Japanse audioapparatuur fabrikanten gaan JVC Kenwood Holdings heten, met het hoofdkantoor in Yokohama, vlak bij Tokyo. Victor, een dochtermaatschappij van elektronica-gigant Matsushita, is bekend door het merk JVC.

 

In de overeenkomst is vastgelegd dat Kenwood directeur Haruho Kawahara straks directeur wordt van de nieuwe holding, terwijl de directeur van Victor, Kunihiko Sato, de directeur van het nieuwe bedrijf wordt (Tussen "holding", een juridische opbouw van een bedrijf, en een operationele opbouw, wordt onderscheid gemaakt in dit geval).

Het hele proces is met vallen en opstaan verlopen (wij berichtten al op 4 juli vorig jaar over de overnameplannen) maar de twee zijn het eindelijk over de voorwaarden voor een fusie eens. Sinds het onderwerp vorig jaar ter sprake kwam hebben de twee al afgesproken om in de toekomst geluidsapparatuur voor in de auto en thuis samen te gaan ontwikkelen.

Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op auto elektronica, elektronica voor thuisgebruik en professionele draadloze systemen. Tevens zullen nieuwe marktsegmenten verkend worden.

De twee bedrijven hopen met de fusie kosten te besparen en de de distributie aan te kunnen passen aan de overvolle Japanse markt van consumenten elektronica. Om dezelfde reden kondigde Victor afgelopen maand al aan te zullen stoppen met de productie van flat-panel TV's voor de Japanse markt.