Zendmachtiging overbodig?

Lidl-Logo

Lidl-Logo Zendmachtiging overbodig?

Vandaag in de mailbox. Een advertentie van de Lidl. Ook deze kruidenier mengt zich in de wereld van de radio's: een schitterende aanbieding. Voor slechts 29,90 ben je de eigenaar van een paar fraaie porto's van het merk UCOM (Klinkt als…)

 

Nou zou je denken: yeah, weer van die PMR-etjes. Maar nee, dit is het echte werk! Het staat er echt, een paar porto's met een vermogen van 500 megawatt! Kijk, daar hoeven wij dan niet jaren voor te studeren om daarna met een lullige 100 wattjes te mogen zenden. Nee, 500 megawatt bij de Lidl!

Lidl advertentie

 

Er zit alleen een addertje onder het gras. Volgens mijn berekening duurt het laden van deze porto bij een 16A/240V aansluiting ongeveer 16 jaar. Maar daarna kan je dan een vol uur zenden met 500 megawatt! De redactie denkt alleen dat er een typefout in het bereik zit. Want met 500 megawatt moet je iets verder kunnen komen dan 5 km, volgens ons.