2m AM weer helemaal terug in de UK

2m AM weer helemaal terug in de UK

Het gebruik van 2 meter AM wint momenteel aan populariteit in het verenigd koninkrijk. De hernieuwde interesse in het gebruik van AM wordt daar aangewakkerd door de beschikbaarheid van goedkope oude mobiel apparatuur. En omdat daarnaast VHF AM apparatuur eenvoudig te maken is, zijn het ideale bouwprojectjes voor thuis of in verenigingsverband.

 

Als gevolg daarvan is er een aanvulling gemaakt op het Engelse 2 meter bandplan waarin staat dat het gebruik van Amplitude Modulatie acceptabel is binnen het All Mode gedeelte van de band. Er staat ook in dat het gebruik van AM het meest plaatsvindt rond 144.550 MHz hoewel deze frequentie niet officieel erkend wordt binnen het 2 meter bandplan.

De RSGB (Engelse VERON/VRZA) vraagt AM gebruikers wel om rekening te houden met activiteiten in de naastliggende kanalen bij het kiezen van een frequentie.

Als je luistert in SSB rond 144.550 en je hoort daar Engelse stations, dan is het mogelijk dat die in AM werken. Daar moet je wel rekening mee houden als je een verbinding wilt maken. Het is weer eens wat anders dan een standaard SSB verbinding…