FCC houdt informatie achter

PLC

plcFCC houdt informatie achter

Pijnlijk gevalletje met-de-billen-bloot voor het Amerikaanse FCC (Federal Communications Comittee). Het blijkt dat het FCC passages uit een rapport heeft geschrapt die niet overeenkwamen met de strekking van het advies dat datzelfde FCC uit moest brengen over PLC..

 

De Amerikaanse amateurvereniging ARRL deed een beroep op het FCC om dat rapport, dat bedoeld was om de voordelen van Power Line Communication (in de VS ook wel BPL – Broadband over Power Lines – genoemd) aan te prijzen. Groot was de verbazing van ARRL voorzitter Dave Sumner, K1ZZ, toen in het rapport enige blanke pagina's bleken te zitten.

Dave voelde aan zes kanten nattigheid en deed een beroep op een wet die bij ons te vergelijken is met de Wet op de Openbaarheid van Bestuur. De rechter moest er aan te pas komen om het volledige rapport boven tafel te krijgen, maar toen bleek hoe de FCC de boel gemanipuleerd had.

Passages die ze niet van pas kwamen, waren weggelaten. Cijfers gemanipuleerd of opzettelijk verkeerd geïnterpreteerd. Een ontluisterend verhaal. In een videopresentatie laat Dave Sumner zien hoe er met de informatie geknoeid was. Dit is dus het resultaat als politiek zich met techniek gaat bemoeien. Het is te hopen dat ons AT wat meer integer met rapporten omgaat als het er op aan komt. Anders zijn de amateurbanden aan de goden overgeleverd…