Laatste logboek G5RV geveild

G5RV

G5RVLaatste logboek G5RV geveild

Het allerlaatste logboek van Engeland's bekendste radio-amateur is voor het nageslacht veiliggesteld nadat het via de veilingssite Ebay te koop was aangeboden.

 

Wijlen Louis Varney, G5RV, was een van de oprichters en lid van de Chelmsford Amateur Radio Society in 1936. Toen Chelmsford clublid Duncan Munro, M0KGK, in de gaten kreeg dat G5RV's allerlaatste logboek via Ebay te koop werd aangeboden, besloot de club om het logboek te kopen.

M0KGK mengde zich in het bieden en ondanks sterke competitie slaagde hij erin om de veiling in de laatste 8 seconden te winnen. In het logboek is te zien dat G5RV's laatste QSO's gehouden werden op 11 januari 2000 met G0WGP en de voorzitter van de Chelmsford club, Harry Heap, G5HF. Ironisch genoeg werden deze laatste QSO's gelogd op bladzijde 73 van het logboek. Uiteraard gebruikte Varney de door hem ontworpen G5RV antenne voor deze laatste kontakten… Het logboek verwisselde uiteindelijk voor GBP227 (EUR 228,79) van eigenaar.