Zelfgebouwde oude radio’s

xtalrx

xtalrxZelfgebouwde oude radio's

Met al die moderne Japanse miniatuurtechnieken zou je bijna vergeten waar de wortels van de radio liggen: bij pioniers die voornamelijk experimenteel met deze techniek aan de slag moesten. Meetapparatuur – op een enkele spiegelgalvanometer na – was er immers nauwelijks.

 

Radio's uit die tijd waren meer een staaltje van mechanisch vernuft dan van echte techniek. Er zijn amateurs die zich toeleggen op het restaureren of repliceren van deze oude radio's. En dat levert dan fraaie plaatjes op. Browse maar eens een tijdje door deze website heen en verbaas je over de fraaie oude radio's. Persoonlijk is mijn bewondering er des te groter om doordat ik door het bouwen van de replica van de B2 weet hoe moeilijk het is om nog aan onderdelen te komen of deze na te maken. Het is de moeite van het bekijken waard.