De IC9100 is er!

ic9100

IC9100De lang verwachte Icom 9100 HF/VHF/UHF transceiver is eindelijk beschikbaar. Dit nieuwe, revolutionaire Amateur Radio basisstation bestrijkt de HF, 6m, 2m, 70cm en 23cm* amateurradio banden.

 

* 23cm alleen met optionele 23cm module.

De set kan werken in SSB, CW, AM en FM. Daarnaast beschikt hij over dual band simultaneous receive (tegelijk ontvangen op 2 banden), een mode voor het werken over satellieten en kan hij RTTY decoderen op het display.

Maar een van de opwindenste nieuwigheden van dit model is dat hij beschikt over D-STAR (Digital Smart Technology for Amateur Radio) DV (Digital voice) mode boven de 10m band. De D-STAR DV mode stelt je in staat om simplex te werken, via een repeater, Internet linking tussen repeaters, gegevens te versturen via low speed data messaging, GPS positie rapporteren en nog meer data communicatie mogelijkheden te benutten.

Icom heeft daarnaast in dit model een combinatie toegepast van haar IF DSP en dubbel conversie systeem technieken waarmee een perfocmance wordt bereikt die vergelijkbaar is met Icom’s high-end range van HF/6M transceivers.

Hoe trots een amateur kan zijn op zijn set bewijst onderstaand filmpje van een Duitser die de eerste IC9100 in Duitsland claimt te hebben:

 

In Nederland is de set o.a. te verkrijgen bij Jacobse Breda tegen een adviesprijs van €3499.