Externe SSB/CW filter modules

FilterPCB__12720.1458836210.1280.1280

FilterPCB__12720.1458836210.1280.1280Het bedrijfje SOTABEAMS maakt best leuke dingetjes voor vooral QRP en /P stations. Nu hebben ze weer een reeks van kant en klare audio filter modules op de markt gebracht.

 

 

 

Elke module heeft twee verschillende filters die je kunt gebruiken om de selectiviteit van de meeste sets te verbeteren. Er zijn 3 verschillende modules met elk twee filters: een "algemene" module met een small CW filter en een SSB filter met normale doorlaat (voor degenen die beide modes gebruiiken), een CW module met een smal en een breder filter, en een SSB module met eveneens een smalle en normale doorlaat.

Het smalle CW filter heeft een afstem indicator voor groter gebruikersgemak.

De modules zijn zo gemaakt dat ze makkelijk te gebruiken zijn, waarbij alleen voeding en audio aangesloten hoeven te worden.

Vanwege de focus van SOTABEAMS op portable gebruik is het stroomverbruik laag (30mA).

Details en grafieken van de filters vind je op:
http://www.sotabeams.co.uk/digital-audio-filter-modules/

Het DSP bord is niet voorzien van een LF eindversterker. Er kan dus wel een "gevoelige hoofdtelefoon" op aangesloten worden volgens de documentatie, maar als je speakervolume wil, dan moet je er toch wel een LM386 o.i.d. achter plakken. Ideaal voor zelfbouwsets, maar als ik met een FT817 op pad ben en daar moet een kastje achter met dit filter en een extra eindversterker, dan wordt het toch weer een hoop om mee te nemen. Positief is dat je ook je eigen filters erin kunt laten programmeren. Dat maakt het geheel wel flexibel.