PI4RAZ op veilig

Virus

VirusTja, als informatiebeveiliger kon ik het natuurlijk niet over mijn kant laten gaan. Aangezien sommige browsers tegenwoording hinderlijk in beeld brengen dat informatie die je op deze website invult, onversleuteld over het internet gaat, was het tijd om ook PI4RAZ om te katten naar de veilige modus.

 

 

Nou is hier geen geld te halen, en uiteraard gebruik je voor deze site een ander wachtwoord dan voor je thuisbankieren (toch? TOCH???), maar met de toenemende veiligheidseisen is het wel zo netjes om ook hier de boel te versleutelen. Dat is niet simpel een kwestie van een certificaat op de site pletteren en klaar. Een aantal embedded links (zoals naar de staat van de atmosfeer, het weer in Zoetermeer) waren van het type HTTP en als zodanig niet om te katten. Daar is een soort proxy-list voor verzonnen waardoor er nu wel een slotje in beeld komt als je RAZ bezoekt. Sommige embedded pagina's werkten helemaal niet meer na de omschakeling naar HTTPS en zijn vervangen door externe verwijzingen (zoals het Haags QSL bureau).

Mocht je iets tegenkomen wat niet (meer) werkt, laat het me dan weten. Ik heb zoveel mogelijk alles gecontroleerd, maar ik kan iets over het hoofd gezien hebben. Vanaf vandaag draaien we dus volledig in HTTPS mode.