Duitsers gaan mobielen verbieden

31a2CY6m2LL

31a2CY6m2LLVoor het zogenaamde "mobiele telefoonverbod tijdens het rijden" hebben het Duitse ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Ministerie van Milieu aan de Federale Raad een ontwerp-verordening voorgelegd, waarin voorgesteld wordt om het belverbod in de toekomst uit te breiden met "alle technische apparaten voor communicatie, informatie en entertainment elektronica." Tot nu toe ging het uitsluitend om mobiele- en auto-telefoons.

 

 

Dat meldt het blad FM-Funkmagazin in een recente uitgave. In het voorstel wordt bijvoorbeeld expliciet 27MHz apparatuur genoemd, zodat je mag aannemen dat het omstreden voorstel ook voor amateur apparatuur geldt. De redenering luidt als volgt, citaat: "Onder de genoemde apparatuur vallen alle mobiele telefoons, smartphones, mobilofoons en CB-apparatuur, ook als die alleen maar een PTT schakelaar hebben, tablets, touchscreens, elektronische organizers, dictafoons, e-readers, MP3-spelers, personal computers, DVD en Blu-Ray spelers, cr-rom spelers, Smartwatches, walkman, discman en notebooks. De voorzitter van het Ronde Tafel Amateuroverleg (RTA), Christian Entsfellner, DL3MBG, wijst erop dat deze wijziging ook gevolgen gaat hebben voor andere radio gebruikers, zoals bedrijfsmobilofoongebruikers, taxi's, motorrijscholen, wegonderhoud, CB-clubs enz.

Daarom heeft het RTA al contact gelegd met verschillende CB-radioclubs en professionele chauffeursorganisaties. De veranderingen in de verkeerswetgeving worden op 21 juni onder punt 9 in de Federale Raad besproken. Omdat de beslissing daar genomen wordt, heeft het RTA al de eerste contacten gelegd met leden van het Europees Parlement en de commissievoorzitters.Wordt vervolgd…