Verzoek aan FCC voor toestemming digitale AM

FCC

fccRadio World meldt dat een prominent voorstander van de AM band een verzoek bij het Amerikaanse AT, de FCC, heeft neergelegd om volledig digitale AM uitzendingen in Amerika toe te staan.

 

 

Bryan Broadcasting Corp. heeft maandag een verzoek tot regelgeving ingediend waarbij het voor elk AM station dat daar belangstelling voor heeft, mogelijk moet worden om in de MA3 all-digital mode HD Radio uitzendingen te gaan verzorgen.

Het toestaan van deze modernisering zou “AM omroepzenders de broodnodige innovatieve middelen voor concurrentie geven” zonder dat andere gebruikers in het spectrum daar last van hebben, schreef het bedrijf.

Bryan heeft vergunningen voor vier AM stations, vijf FM stations en zes FM translators (dat zijn een soort repeaters voor andere programma's, bijvoorbeeld AM zenders, maar die kunnen gedeeltelijk een eigen programmering volgen, b.v. reclameblokken) in Centraal Texas. Ben Downs is de adjunct directeur en algemeen manager, en heeft het verzoek opgesteld samen met de advocaat van het bedrijf, David Oxenford. Downs was in het verleden ook lid van het NAB board, en hij heeft al menigmaal van zich laten horen als voorstander van het revitaliseren van de AM band.

Alle HD radio ontvangers in de markt die AM functionaliteit hebben zouden deze volledig digitale signalen al moeten kunnen ontvangen. Maar oude AM ontvangers kunnen dat niet, wat al heel lang een barrière heeft opgeworpen voor een serieuze discussie over volledig digitale AM. Maar, zo zeggen sommige waarnemers, de beschikbaarheid van FM translators voor AM machtiginghouders maakt dat iets wat eerst ondenkbaar was, nu ter discussie gesteld kan worden.

Lees het originele verhaal op:
https://www.radioworld.com/news-and-business/business-and-law/bryan-broadcasting-asks-fcc-to-allow-all-digital-am