Nieuwe berggeiten

SotaWat hebben berggeiten met radio te maken zou je denken: nou, deze wel. Jordan Harrop M3TMX en Ian Wareing GW8OGI hebben beiden de status van Mountain Goat behaald in het SOTA – Summits on the Air award programma.

Jordan M3TMX, uit Cumbrian maar momenteel werkend in Birmingham, behaalde zijn 1000e SOTA activator punt met het activeren van de berg Fan Fawr GW/SW-005 in de Brecon Beacons, als onderdeel van vier activeringen op één dag.

Hij werkte ook vanaf de Pen y Fan GW/SW-001,  Fan Gyhirych  GW/SW-006  en Fan Nedd  GW/SW-007.  Jordan gebruikte een combinatie van 2m FM, 20m SSB en 40m SSB tijdens zijn expeditie.

Ian GW8OGI uit Abergele, North Wales, vaak tijdens zijn SOTA activeringen vergezeld door zijn partner Eleri MW3NYR, vergaarde zijn laatste punten voor het vol maken van de 1000 op de top van de  Disgwylfa Fawr  GW/MW-038 na het activeren van diverse andere toppen in het Nant y Moch cluster tijdens het weekend.

Je zou het misschien niet zeggen, maar ook Nederland heeft “bergen” die geregistreerd staan in de SOTA database. Ik weet dat het er vroeger 5 geweest zijn, maar er staan er momenteel nog 2 geregistreerd: de PA/PA-003 Observant (Sint Pietersberg) van 170 meter, en de PA/PA-006 Signaal Imbosch van 110 meter. Leuke beginnersbergjes om je SOTA avonturen mee te beginnen.

Voor meer informatie over SOTA, zie http://www.sota.org.uk